Het Canadese bezoekersvisum is een officieel tijdelijk document dat iedereen die het document in zijn of haar paspoort draagt, een voorwaardelijke toestemming geeft om het grondgebied en het land van Canada te betreden. Dit wordt meestal gestempeld in het officiële paspoort van het land van herkomst of staatsburgerschap van de drager. Het is vaak voor een bepaalde periode, afhankelijk van het type visum dat wordt verkregen.

Het bezoekersvisum is een van de verschillende soorten visa die kunnen worden gebruikt voor reizen en als toegangsdocumenten tot Canada, andere omvatten; toeristenvisum, studie- of werkvergunning of zakenvisum, immigratie- en naturalisatievisum en studentenvisum. De meeste immigranten hebben vaak een van deze soorten visa nodig om naar Canada te immigreren, met uitzondering van enkele speciale diplomatieke en vrijgestelde persoonlijkheden.

Soorten bezoekersvisum in Canada

Er zijn in principe twee soorten bezoekersvisa in Canada; de visum voor één binnenkomst en visum voor meerdere binnenkomsten. De single entry, zoals de naam al aangeeft, staat buitenlanders toe om Canada binnen de geldigheidsduur van het visum slechts één keer binnen te komen en te verlaten. De multiple entry daarentegen stelt buitenlanders in staat Canada binnen de geldige periode van het visum zo vaak binnen te komen en te verlaten als ze willen. De geldigheidsduur van het bezoekersvisum kan maximaal zes maanden duren. Het bezoekersvisum wordt ook wel een TRV genoemd; tijdelijk verblijfsvisum. Bij het aanvragen van een studie- of werkvergunning wordt de TRV vaak opgenomen als onderdeel van de vereiste documenten. Anders is het niet wanneer u alleen een bezoekvisum zoekt.

Aanvraag voor bezoekers Canada, 2022

Als potentiële bezoeker van Canada is het nu de beste tijd om te overwegen om van Canada uw verblijfsvergunning te maken, aangezien het steeds gemakkelijker en toegankelijker wordt om dit te doen, aangezien de regering van Canada meer dan ooit klaar staat om jonge bekwame buitenlanders aan te moedigen overwegen om van Canada hun nieuwe thuis te maken, door het gemak van de aanvraagprocedures.

Om erachter te komen of u een visumaanvraag nodig heeft, moet u eerst nagaan of uw land van nationaliteit of verblijfplaats op de visumvrijstellingslijst staat via een bilaterale overeenkomst met de regering van Canada of niet. Als dat niet het geval is, gaat u verder met solliciteren. Tijdens het aanvraagproces moet u een biometrie indienen bij een Visa-aanvraagcentrum (VAC), als uw aanvraag online is, wacht u na het indienen van uw aanvraag op een brief waarin u wordt geïnformeerd of u een biometrie moet indienen of niet.

Stappen om een ​​visum voor Canada aan te vragen
  1. Aanvraag indienen
  2. Vastleggen en verzamelen van biometrische gegevens
  3. Beoordeling van de applicatie
  4. immigratie beslissing
  5. Indien goedgekeurd, reis naar Canada
  6. Bij aankomst, biometrische verificatie
  7. Voer na positieve verificatie Canada in

Biometrie omvat in feite het digitaal vastleggen van uw foto en vingerafdrukken, dit wordt meestal gedaan in een visumaanvraagcentrum of VAC. Aanvragers van tijdelijk verblijf (bezoekersvisum, studievergunning, werkvergunning) hoeven maar eens in de tien (10) jaar biometrische gegevens af te geven.

Biometrische gegevens voor een visum voor Canada indienen

Aanvragers moeten mogelijk biometrische gegevens (vingerafdrukken en paspoort) indienen, afhankelijk van uw land van herkomst en of u in de afgelopen 10 jaar al dan niet een biometrische gegevens hebt ingediend voor een andere tijdelijke vergunningaanvraag. Afspraken en kosten kunnen van toepassing zijn, wederom afhankelijk van de modaliteiten in uw visumkantoor. Onderstaande stappen kunnen nodig zijn.

  1. Betaal de biometriekosten terwijl u uw aanvraag indient.
  2. Ontvang de biometrische instructiebrief; dit bevestigt dat u uw biometrische gegevens moet indienen en waar u heen moet om het voor elkaar te krijgen.
  3. Bezoek een officieel inzamelpunt voor biometrie: dit moet persoonlijk gebeuren.
  4. Voor verdere instructies kunt u terecht op CIC biometrie informatiepagina.

Visumformulier Canada

Het aanvraagformulier/document voor een bezoekersvisum kan online of op papier worden ingediend, de meeste bezoekers hebben dit nodig om Canada binnen te komen of door te reizen. Op het punt van binnenkomst kunnen de grensbeambten u tot zes maanden of langer laten opblijven in het geval van een bezoek, dit zal in uw geldige paspoort worden gestempeld of u krijgt een bezoekerskaart met de datum waarop u moet het land verlaten.

Canada Visa Verwerkingstijd en kosten

Hoeveel zijn de visumkosten voor Canada?

De aanvraag kost vanaf $ 100 hierboven, terwijl de biometrische vergoeding $ 85 is. De duur van een bezoekersvisum verschilt per land. De verwerkingstijd omvat vaak niet de tijd die nodig is om uw biometrische gegevens te verstrekken en de tijd die nodig is om uw aanvraag tussen een VAC en het visumverwerkingskantoor te verzenden.

Hoe lang duurt het bezoeken van een visumaanvraag?

Uw verwerkingstijd is de periode tussen de ontvangst van uw volledige aanvraag en de beslissing van de uitgevende immigratiedienst. Voor de meeste visumaanvragen buiten Canada duurt het echter vaak bijna of meer dan een jaar (365) dagen aan verwerkingstijd. Zo is de verwerkingstijd voor een bezoekersvisum voor Nigeria 354 dagen en voor India 101 dagen.

De verwerkingstijd hangt ook af van het aantal ontvangen aanvragen, dus de meeste verwerkingstijd is ofwel geprojecteerd of historisch, wat betekent dat het schattingen zijn van hoe lang het duurt om 80% van het totale aantal in het verleden geregistreerde aanvragen te verwerken.

Wie komt in aanmerking voor een bezoekvisum voor Canada?

Er zijn basisvereisten die nodig zijn om een ​​bezoekersvisum te verkrijgen of zelfs een aanvraag te starten. De top op de lijst hiervan zijn:

  • In het bezit zijn van een geldig reisdocument. Bijvoorbeeld een paspoort.
  • Zorg ervoor dat u uw immigratiebeambte ervan kunt overtuigen dat u het land verlaat aan het einde van de geldigheid van uw visum.
  • Overtuig uw immigratiebeambte dat u redenen heeft om terug te keren naar uw land, zoals een baan, gezin, huis enz.
  • Zorg voor voldoende geld voor uw beoogde verblijf.
  • Wees gezond.
    Geen strafblad of immigratiegerelateerde overtredingen hebben.
  • Heb een uitnodigingsbrief van een vriend of familie die in Canada woont.
  • U kunt ook een medisch keuringsbewijs nodig hebben.
Wat maakt een aanvrager niet-ontvankelijk voor Canada?

De volgende redenen kunnen iemand niet-ontvankelijk maken voor Canada en bijgevolg een afwijzingsbeslissing over de aanvraag van een bezoekersvisum:

  • Bekende betrokkenheid bij criminele activiteiten.
  • Financiële redenen.
  • Gezondheidsredenen.
  • Bekende betrokkenheid bij georganiseerde misdaad.
  • Bekende betrokkenheid bij mensenrechtenschendingen.

Visumverlenging aanvragen binnen Canada

Bij binnenkomst in Canada heeft u een van de volgende documenten gebruikt; een bezoekersvisum (ook wel een tijdelijk verblijfsvisum genoemd), een elektronische reistoestemming en een geldig paspoort. Als het echter na het verstrijken of voor het verstrijken van uw visum of een van deze documenten noodzakelijk wordt dat u uw verblijf in Canada als bezoeker verlengt, moet u een bezoekersrecord aanvragen.

Wat is een bezoekersrecord en wanneer moet u een bezoekersrecord aanvragen?

Een bezoekersrecord is iets anders dan een visum, het is een document dat u status in Canada geeft en waarmee u langer kunt blijven, het bevat ook een vervaldatum. Dat is de nieuwe datum waarop u Canada moet verlaten. Het garandeert ook niet dat u het land kunt verlaten en opnieuw kunt binnenkomen, wanneer dit verloopt en u verlaat, moet u opnieuw een bezoekersvisum aanvragen. U moet dit echter wel aanvragen voordat uw huidige bezoekersvisum verloopt. De aanvraagkosten voor een bezoekersrecord zijn $ 100 en de verwerkingstijd is 208 dagen. U moet opnieuw een verlenging of een bezoekersrecord aanvragen voordat uw huidige visum verloopt.

Wie kan een Canada Visitor Record aanvragen?

Iedereen die een visum heeft of heeft dat op het punt staat te verlopen en niet alleen een bezoekersvisum, kan een bezoekersrecord aanvragen. Als u van plan bent uw verblijf in Canada te verlengen of uw type vergunning te wijzigen van studievergunning of werkvergunning, moet u een bezoekersrecord aanvragen. Ongeacht hoe of met welk reisdocument u Canada bent binnengekomen, zolang u van plan bent uw verblijf als bezoeker te verlengen, moet u een bezoekersrecord aanvragen en moet u dit ten minste 30 dagen vóór het verstrijken van uw huidige status aanvragen.

Waar kunt u de bezoekersregistratie aanvragen?

In wezen moet een potentiële aanvrager de tool "controleren of u in aanmerking komt om te solliciteren" op de CIC-website gebruiken om te bepalen of hij in aanmerking komt om een ​​bezoekersrecord (visumverlenging) in Canada aan te vragen. Er is een complete stapsgewijze checklist om u door de aanvraag te leiden, zie de officiële Website van de Canadese overheid. U kunt bezoekersregistratie in andere aanvragen om uw verblijf in Canada te verlengen.

Wat gebeurt er nadat u uw bezoekersvisumaanvraag heeft ingediend?

Nadat uw aanvraag is ingediend, controleert de immigratiedienst uw documenten om er zeker van te zijn dat alle vereiste documenten intact zijn. Als deze onvolledig is, wordt uw aanvraag zonder verwerking geretourneerd. Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat u alle benodigde en geldige documenten verstrekt voordat u uw definitieve aanvraag indient. Daarnaast kan u ook worden gevraagd om: meer informatie in te dienen of te verstrekken, een politierapport op te stellen, een medisch rapport op te stellen en een interview bij te wonen met een vertegenwoordiger van Canada in uw land van verblijf.

Verdere documenten die nodig zijn voordat u naar Canada reist

In het licht van de wereldwijde covid-19-pandemie, die heeft geleid tot ernstige beperkingen op reizen over de hele wereld, en die de noodzaak vergde om de verspreiding van het virus van plaats tot plaats te voorkomen en te voorkomen, en daarom het verstrekken van een schone rekening van gezondheids- en negatieve statusrecord met betrekking tot het covid-19-virus door potentiële reizigers, bezoekers en immigranten bij de immigratie- en grensbeambten op het punt van binnenkomst. Deze omvatten een verplichte quarantaine en covid-19-testrecords en andere vereisten. Hiermee moet u ook overleggen: een quarantaineplan na binnenkomst, een zelfbeoordelingsverslag van de symptomen van covid-19 en een reis- en contactgegevens.

Financiële implicaties voor een bezoekersvisumaanvraag

  • De aanvraagkosten voor een bezoekersvisum of een supervisum voor een enkele of meervoudige binnenkomst in Canada bedragen $ 100 per persoon.
  • Bezoekersvisum voor een enkele of meervoudige binnenkomst voor een gezin van vijf (5) of meer personen in Canada. Alle leden die zich tegelijkertijd aanmelden, bedragen $ 500.
  • Het verlengen van een bezoekersvisum door het aanvragen en verkrijgen van een bezoekersrecord kost $ 100 per persoon.
  • Het herstellen van een bezoekersvisum kost $ 200 per persoon.

Bewijs van financiële ondersteuning voor bezoekersvisum voor Canada

Een van de essentiële documenten die nodig zijn voor het verwerken van uw aanvraag en voor toegang tot Canada, is het bewijs dat u voldoende financiële ondersteuning heeft voor ten minste de eerste 3 maanden van uw verblijf in Canada. Dit wordt bereikt door ervoor te zorgen dat u een bankafschrift verstrekt van niet meer dan een week voor uw vertrek naar Canada en dat u minimaal het equivalent van 2,500 Canadese dollars moet hebben.

Als u echter op uw bankafschrift het equivalent van 10,000 Canadese dollar of meer heeft, hetzij in de vorm van contant geld, effecten (aandelen, obligaties, schatkistpapier enz.) of bankcheques, cheques enz., moet u dit aan de grenswachter melden , als u dat niet doet en erachter komt, kunt u een boete of gevangenisstraf krijgen.

Als u geen bankafschrift kunt of kon krijgen, kunt u ook een brief verstrekken op officieel briefhoofd van uw bank, niet meer dan een week voor uw vertrek uitgegeven, waarop duidelijk uw rekeningsaldo staat en is ondertekend en afgestempeld. moet een originele brief zijn en geen fotokopie.

Hoe u een familielid of vriend kunt helpen bij het aanvragen van Visit Canada

U kunt een familie of vriend helpen om Canada te bezoeken door eerst en vooral te overwegen:

  • Het soort reisdocumenten dat ze bezitten en waarmee ze zullen reizen,
  • Het land waar hun reisdocumenten zijn afgegeven,
  • hun nationaliteit
  • En hoe ze van plan zijn te reizen.

Voordat u op reis gaat, doet u er goed aan om uit te zoeken welk type reisdocumenten ze nodig hebben. U kunt hen ook een uitnodigingsbrief bezorgen om hun reisdocumenten te ondersteunen, dit is echter geen garantie dat hun aanvraag hen het visum zal bezorgen.

Waarom online solliciteren beter is dan papieren route
  • Geen koerierskosten, verzendkosten of postbezorgtijd, uw aanvraag wordt direct geleverd.
  • Online aanvragen worden vaak sneller verwerkt omdat het digitale en elektronische proces sneller en eenvoudiger is dan de traditionele handmatige verwerking.
  • Online aanvragen biedt u de nodige hulp en informatie om ervoor te zorgen dat aan uw documenten en aanvraagvereisten wordt voldaan voordat u uw aanvraag indient.
  • Voorkom onnodige vertragingen, onvolledige aanvragen worden gemakkelijk naar u teruggestuurd voor beoordeling en noodzakelijke actie of correctie.
  • U kunt zo snel mogelijk eenvoudig reageren op eventuele verdere documentenvereisten.
  • Via uw online account krijgt u de status van uw aanvraag.

Redenen voor weigering of afwijzing van een Canadees visum

  • Onvermogen om voldoende en nauwkeurige ondersteunende documenten te verstrekken.
  • Onvermogen om aan de vereiste gezondheids- en medische normen te voldoen.
  • Onvermogen om een ​​bewijs van financiële toereikendheid te leveren voor uw verblijf in Canada.
  • Onvermogen om veiligheidscontroles te wissen.
  • Uw verblijf overschrijden of in strijd met de voorwaarden van uw vorige bezoekersvisum

In andere scenario's kan het een fout zijn van de visumfunctionaris, in dit geval kan een visumberoep worden ingesteld met een grotere kans om te winnen als u een visumimmigratieadvocaat zoekt, anders is het alleen raadzaam om opnieuw een aanvraag in te dienen, maar niet eerder de redenen voor de aanvankelijke afwijzing zijn naar behoren genoteerd en gecorrigeerd. Dit kan worden gedaan door de afwijzingsbrief zorgvuldig te lezen en de vragen erin te noteren of door de afwijzingsnota van de visumfunctionaris op te vragen, die u ook ter beoordeling kunt verstrekken.