Immigration Refugees and Citizenship Canada (IRCC) accepteert verschillende soorten officiële documenten als bewijs van fondsen voor Canada Express Entry. Geschoolde werknemers die een permanent verblijf in Canada zoeken via het systeem voor uitdrukkelijke toegang, moeten aantonen dat ze voldoende geld hebben om zichzelf en hun gezinsleden te onderhouden wanneer ze aankomen in Canada. Ze moeten de immigratiebeambte ervan kunnen overtuigen dat ze voldoende geld hebben om in Canada voor hun rekeningen te zorgen door middel van een middel dat bekend staat als Proof of funds. Met andere woorden, u moet een bewijs van fondsen hebben voor bekwame immigratie in Canada.

Express Entry daarentegen is een van de belangrijkste manieren om naar Canada te emigreren. Het is een speciaal immigratieprogramma dat is ontworpen voor geschoolde werknemers die willen emigreren en permanent in Canada willen wonen. Het is een op punten gebaseerd immigratiesysteem dat wordt gescoord volgens het Comprehensive Ranking System (CRS) dat elke twee weken wordt opgesteld door Immigration Refugees and City Canada (IRCC).

Er zijn momenteel drie programma's onder het expresinvoersysteem. Dit zijn het Federal Skilled Worker Program, het Federal Skilled Trade Program en de Canada Experience Class.

Wat is een bewijs van fondsen (POF)?

Als definitie is het bewijs van fondsen voor Canada Express het bewijs dat u de kosten kunt dragen om uzelf en uw gezin naar Canada te verhuizen en om andere kosten van levensonderhoud te betalen. Bewijs van fonds betekent dat je genoeg geld hebt om te verhuizen en je met je gezin in Canada te vestigen. Bewijs van fonds moet in een schriftelijk document zijn om aan te geven dat u toegang heeft tot al het geld.

Wie moet een bewijs van tegoeden tonen voor Canada Express Entry?

Niet alle kandidaten onder het expresinvoersysteem hebben een bewijs van fondsen nodig. U heeft alleen een bewijs van fondsen nodig als u een aanvraag indient onder Federaal programma voor geschoolde werknemers (FSWP) of Federaal programma voor geschoolde handel (FSWP).

U heeft mogelijk geen bewijs van tegoeden nodig als:

  • je solliciteert onder de Canadian Experience Class or
  • je bent bevoegd om in Canada te werken en u een geldige baanaanbieding heeft, zelfs als u solliciteert onder het Federal Skilled Worker Program of het Federal Skilled Trades Program.

Als u uw bewijs van fondsen niet laat zien, moet u aangeven dat u uitdrukkelijke toegang aanvraagt ​​onder: Canada Experience Class omdat het systeem eist dat je het laat zien. U kunt nog steeds besluiten om uw bewijs van fondsgelden te tonen, aangezien u mogelijk in aanmerking komt voor meer dan één programma en u niet weet voor welk programma u wordt uitgenodigd. U wordt dus geadviseerd om uw bewijs van fondsen aan te geven, zelfs als u een aanvraag indient onder CAC.

Minimumbedrag voor bewijs van fondsen voor EE

Het hangt allemaal af van de grootte van uw gezin om het bedrag te bepalen dat nodig is voor het bewijs van fondsen voor uitdrukkelijke invoer. Om het fonds te berekenen, moet u het volgende opnemen:

  • jezelf;
  • uw echtgenoot of partner;
  • uw kinderen ten laste en;
  • de kinderen ten laste van uw echtgenoot;

Neem uw partner of kinderen ten laste op, zelfs als ze:

  • permanente inwoners of Canadese staatsburgers;
  • niet mee naar Canada;
Tabel Bewijs van fonds openen

Onderstaande tabel toont het bedrag dat nodig is als bewijs van fondsgelden om zich in Canada te vestigen.

Aantal
familieleden
Vereiste middelen
(in Canadese dollars)
1 $ 12,960
2 $ 16,135
3 $ 19,836
4 $ 24,083
5 $ 27,315
6 $ 30,806
7 $ 34,299
Voor elk extra gezinslid $ 3,492

Als je meer dan dit hebt, probeer dit dan in je profiel op te nemen om straf te voorkomen.

Officiële documenten als bewijs van financiële ondersteuning

Voordat u zich in Canada kunt vestigen, moet u aantonen dat u voldoende geld heeft om zich met uw gezin in Canada te vestigen. Dit bewijs van fonds moet echt geld zijn, omdat het eigen vermogen van onroerend goed zoals onroerend goed niet kan worden gebruikt als bewijs van fonds.

Het bewijs van financiering moet in een schriftelijk document staan, zoals een brief van uw bank of financiële instellingen.

Wat is het geaccepteerde bewijs van fondsen voor Canada?

Er zijn specifieke bewijzen van fondsen die door IRCC worden geaccepteerd. Als uw bewijs van fondsen niet in een dergelijke vorm is, wordt het niet geaccepteerd. Fondsen moeten direct voor u beschikbaar zijn. U kunt het eigen vermogen op onroerend goed bijvoorbeeld niet gebruiken als bewijs van afwikkelingsfondsen. U kunt dit geld ook niet van een ander lenen. U moet dit geld kunnen gebruiken om de kosten van levensonderhoud van uw gezin te betalen (ook als ze niet met u meegaan).

Als je partner meegaat, kun je het geld dat je samen hebt op een gezamenlijke rekening tellen. U kunt mogelijk alleen geld tellen op een rekening op hun naam, maar u moet bewijzen dat u toegang heeft tot het geld. Het geld moet beschikbaar zijn zowel wanneer u een aanvraag indient als wanneer (indien) wij u een permanent verblijfsvisum afgeven. U moet bij aankomst aan een immigratiebeambte bewijzen dat u legaal toegang heeft tot het geld dat u hier kunt gebruiken. Als bewijs moet u officiële brieven krijgen van banken of financiële instellingen waar u geld bewaart.

Bewijs van fondsenbrief

Uw bewijs van fondsen moet worden opgenomen in een brief of document van uw bank of financiële instelling. Het moet een officiële brief zijn en het moet

  • worden afgedrukt op het briefhoofd van de financiële instelling
  • hun contactgegevens vermelden (adres, telefoonnummer en e-mailadres)
  • vermeld uw naam
  • lijst uitstaande schulden zoals creditcardschulden en leningen
  • per lopende bank- en beleggingsrekening de rekeningnummers vermelden; datum waarop elke rekening is geopend; huidige saldo van elke rekening; en het gemiddelde saldo van de afgelopen 6 maanden.

Hoeveel maanden bankafschrift voor Canada Express-invoer?

Voordat uw aanvraag wordt goedgekeurd, moet u uw bankafschrift van de laatste zes maanden overleggen. Op het overzicht moeten alle transacties staan ​​die u heeft gedaan. De verklaring kan afkomstig zijn van meer dan één bank of financiële instelling als u er meer dan één gebruikt. In de verklaring kunt u het volgende benadrukken:

  • leningen;
  • creditcardafschrift en;
  • aflossing van schulden;

Hoeveel geld mag je meenemen naar Canada?

U mag niet al het geld in uw bewijs van fondsen opnemen wanneer u Canada binnenkomt, maar u moet de brief met het bewijs van fondsen overleggen. Dit is het bewijs dat u zich in Canada kunt vestigen.

Voordat je gaat nadenken over het bedrag dat je mee wilt nemen, zul je onderzoek moeten doen om de kosten van levensonderhoud te weten in de provincie waar je je wilt vestigen. U kunt elk gewenst bedrag meenemen, omdat het u zal helpen om zich in Canada te vestigen.

Als je meeneemt meer dan $ 10,000 u moet de officier aan de grens laten, want als u dat niet doet, kunt u een boete krijgen en kan uw geld in beslag worden genomen.

Het fonds kan de vorm hebben van:

  • contant geld;
  • documenten waaruit eigendom of kapitaal blijkt dat aan u moet worden betaald, zoals:
    • aandelen;
    • obligaties;
    • obligaties;
    • schatkistpapier;
  • documenten die de betaling van een bepaald bedrag garanderen, dat aan u moet worden betaald, zoals:
    • bankcheques;
    • cheques;
    • geld eisen;
    • reischeques;

Bewijs van fondsupdates

U controleert altijd of er wijzigingen in de fondsvereisten zijn, zodat u uw bewijs van fondsen altijd kunt bijwerken. De wijzigingen vinden jaarlijks plaats op basis van 50% van de afkaptotalen lage inkomens. Hoewel de wijzigingen klein zijn, kunnen ze toch van invloed zijn op uw geschiktheid voor snelle toegang als u niet aan de vereisten voldoet.

Veelgestelde vragen over bewijs van fondsen voor geschoolde immigratie naar Canada

V. Hoe kan ik een bewijs van fonds voor permanent verblijf tonen?

A. Om de fondsen te bewijzen, moet u ervoor zorgen dat u echt geld gebruikt en geen aandelen van onroerend goed zoals onroerend goed, omdat ze niet kunnen worden gebruikt als bewijs van fondsen.

U moet een brief van uw bank of financiële instelling overleggen met leningen; creditcardafschriften en schuldaflossingen. Dit moet een originele brief zijn en gedrukt zijn op het briefhoofd van de financiële instelling; hun contactgegevens vermelden (adres, telefoonnummer en e-mailadres); vermeld uw naam; lijst uitstaande schulden op, zoals creditcardschulden en leningen.

Vermeld ook per lopende bank- en beleggingsrekening de rekeningnummers; datum waarop elke rekening is geopend; huidige saldo van elke rekening; gemiddelde saldo van de afgelopen 6 maanden.

V. Moet ik een bewijs van fondsen meesturen voor snelle invoer?

A. Ja, u moet een bewijs van fondsen bijvoegen voor uitdrukkelijke toegang, vooral als u solliciteert onder het Federal Skilled Worker Program (FSWP) of het Federal Skilled Trade Program (FSTP).

Mogelijk hebt u geen bewijs van fondsen nodig als u solliciteert onder de Canadian Experience Class of als u geautoriseerd bent om in Canada te werken en u een geldige baanaanbieding heeft, zelfs als u solliciteert onder het Federal Skilled Worker Program of het Federal Skilled Trades Program.

Je kunt nog steeds besluiten om een ​​bewijs van fondsen toe te voegen, zelfs als je je aanmeldt onder CEC, aangezien je niet weet onder welk programma je wordt uitgenodigd als je in aanmerking komt voor meer dan één programma.

V. Hoeveel maanden bankafschriften voor Canada Express-invoer?

A. U heeft een bankafschrift van 6 maanden nodig voor een uitdrukkelijk bewijs van binnenkomst van fondsen. U moet uw bankafschrift van de laatste zes maanden overleggen. Op het overzicht moeten alle transacties staan ​​die u heeft gedaan.

De verklaring kan afkomstig zijn van meer dan één bank of financiële instelling als u er meer dan één gebruikt. In het overzicht kunt u leningen markeren; creditcardafschriften; en schuldaflossingen.

V. Wat zijn de acceptabele bewijzen van geld in Canadian Express Entry?

A. Aanvaardbaar bewijs van tegoeden omvat bankrekeningen op uw naam of op naam van uw meereizende echtgenoot/echtgenoot; geldbare beleggingen op uw naam of op naam van uw meereizende echtgenoot/echtgenoot; contante vaste deposito's op uw naam of op naam van uw meereizende echtgenoot/echtgenoot.

V. Hoe verifieert IRCC het bewijs van fondsen?

A. Uw bewijs van fondsen zal worden geverifieerd op de dag dat CIC-functionarissen uw documenten zullen controleren. Zorg er dus voor dat het bedrag op uw bankrekening gelijk is aan het bedrag op uw betalingsbewijs. Zij doen dit door het fonds om te rekenen en te controleren in uw lokale valuta met behulp van elke koers van de Bank of Canada.

V. Is een bewijs van fondsen vereist voor een Canadese werkvergunning?

A. Het systeem vereist dat alle kandidaten een bewijs van fondsen verstrekken, maar als u dit niet kunt overleggen, moet u een brief overleggen waaruit blijkt dat u ofwel solliciteert via Canada Experience Class of dat u al in Canada werkt en een geldige baanaanbieding in Canada.

Zelfs als u zich aanmeldt voor Canada Experience Class, wordt u geadviseerd om een ​​bewijs van fondsen te overleggen, aangezien u in aanmerking kunt komen voor meer dan één programma en u misschien niet weet voor welk programma u wordt uitgenodigd.

V. Is een bankafschrift een bewijs van fondsen?

A. Ja, een bankafschrift is een bewijs van tegoeden. Bewijs van fonds is elk dat het vermogen van een persoon aantoont om specifieke financiële transacties uit te voeren. Bankafschriften, veiligheidsverklaringen en bewaringsverklaringen kunnen dus in aanmerking komen als bewijs van fonds.

V. Hoeveel bewijs van fondsen heb ik nodig voor Canadese immigratie?

A. Het bedrag dat u op uw bewijs van tegoeden vermeldt, hangt af van de grootte van uw gezin. U moet uzelf, uw echtgenoot en uw kinderen meenemen. U kunt ook de kinderen van uw echtgenoot meenemen. Zie de onderstaande tabel voor het bedrag van het bewijs van tegoeden.