Canada is een van de beste en meest ideale plaatsen voor post-secundair onderwijs ter wereld. Het is zeer gewild bij veel toekomstige internationale studenten. Het land heeft een gedetailleerd onderwijssysteem dat internationale studenten aanmoedigt om andere activiteiten te ondernemen tijdens hun bachelor- of masteropleiding en dat ze nog steeds kunnen blijven en werken na hun afstuderen.

De Canadese regering staat elke provincie en elk territorium toe haar onderwijsprogramma's te geven. Ondanks regionale verschillen, Canadese postsecundaire instellingen gebruiken op alle niveaus vergelijkbare termen om gemeenschappelijke paden en referenties te beschrijven. Canada biedt een aantal certificaten, diploma's, bachelor- en masteropleidingen aan. Deze programma's kwalificeren studenten om kansen op werk te krijgen, ze kunnen nuttig zijn voor immigratiedoeleinden.

De lengte en samenstelling van deze programma's is ook een essentieel onderdeel voor potentiële buitenlandse studenten, omdat dit een direct effect kan hebben op het in aanmerking komen voor een werkvergunning na het afstuderen en immigratiemogelijkheden in Canada. Het niet-gegradueerde onderwijssysteem in Canada maakt de voltooiing van het hoger secundair of middelbaar onderwijs mogelijk. De volledige duur van het standaard niet-gegradueerde onderwijs is normaal gesproken drie tot vijf jaar.

Internationale studenten moeten een budget van minimaal vier jaar besteden aan het voltooien van een bacheloropleiding (bachelor). Bij een afgeronde bacheloropleiding kunnen internationale studenten besluiten een masteropleiding te volgen, waarvoor een bacheloropleiding vereist is.

4 soorten postsecundair onderwijs in Canada

Canada staat bovenaan de hitlijsten voor de meest gewilde scholen ter wereld voor kwaliteitsonderwijs. Om te weten welk programma voor u geschikt is, moet u eerst de verschillende niveaus van graden of certificaatcursussen begrijpen die het land aanbiedt. Er zijn grofweg vier verschillende soorten postsecundair onderwijs, elk met verschillende doelen.

1. Universiteit

Een universiteit is een post-secundaire onderwijsinstelling die bevoegd is om graden uit te reiken. Elke universiteit biedt bacheloropleidingen aan, en velen bieden ook masteropleidingen en Ph.D. programma's. De meeste universiteiten in Canada worden door de overheid gefinancierd en zijn autonoom op het gebied van academische zaken zoals werving van personeel, kwaliteit van programma's en beleid en procedures.

2. Hogeschool

Een hogeschool is een post-secundaire onderwijsinstelling die geen diploma's kan toekennen, hoewel hier enkele uitzonderingen op zijn. In plaats daarvan bieden ze normaal gesproken programma's aan die resulteren in certificaten en/of diploma's.

Over het algemeen zijn universitaire cursussen meer loopbaangerichte programma's in vergelijking met universiteiten. Een afgestudeerde kan een praktische, beroeps- of praktische training volgen in bruikbare vaardigheden, zoals taaltraining, grafisch ontwerp of culinaire vaardigheden. Sommige hogescholen hebben ook opleidingsprogramma's of stages in geschoolde handelsberoepen zoals lassen of timmeren.

3. Handelsschool/stages

Een geschoolde handel verwijst naar een gespecialiseerd beroep, meestal gericht op een of andere vorm van handenarbeid, waarvoor een basisopleiding en formeel onderwijs vereist is.

Een geschoolde handel vereist geen bachelordiploma, dus onderwijs in de geschoolde beroepen vindt meestal plaats via handelsscholen, die vaak kleinere programma's zijn binnen beroepsscholen of hogescholen. Zodra een aspirant-handelaar voldoende is opgeleid, kan hij een stage volgen. Als leerling werken ze nauw samen met een ervaren vakman om hun vaardigheden in het vak te verbeteren.

4. Beroepsschool

Beroepsprogramma's voorzien studenten van praktische technische vaardigheden die nodig zijn om de taken van een specifieke baan uit te voeren. Deze programma's bereiden studenten voor op de arbeidsmarkt, in geschoolde of laaggeschoolde banen.

Hoewel er verschillende terminologieën zijn voor verschillende soorten scholen op postsecundair niveau, betekenen deze termen verschillende dingen op verschillende locaties over de hele wereld, dus een universiteit kan bijvoorbeeld naar één type school in Canada worden verwezen, maar naar iets anders in Duitsland of Frankrijk. Soms overlappen deze scholen elkaar ook, er kunnen hogescholen zijn die zijn aangesloten bij universiteiten of handelsscholen binnen hogescholen.

Lijst van geaccrediteerde scholen in Canada

Verschillende soorten graden in Canada

In Canada zijn er verschillende soorten of niveaus van graden voor veel disciplines en onderwerpen. Kortom, deze vier soorten graden worden verleend door universiteiten in de verschillende Canadese provincies en territoria:

Associate Degree

Een Associate Degree in Canada is een fundamenteel undergraduate-programma in een vakgebied (zoals Wetenschappen of Kunsten). In tegenstelling tot certificaten en diploma's, omvat Associate Degrees een reeks algemene academische vakken zoals Associate of Arts (Business) en Associate of Arts (Science).

Met de Associate Degree kunnen studenten hun studie aan een universiteit of hogeschool beginnen en overstappen naar een derdejaarscursus aan een universiteit, in afwachting van goedkeuring door de ontvangende instelling.

Bachelor diploma

Een bachelordiploma in Canada betekent de voltooiing van vier tot vijf jaar voltijds regulier postsecundair onderwijs. Vakgebieden omvatten meestal conventionele academische vakken in algemene wetenschappen, techniek, bedrijfskunde, kunst of geesteswetenschappen. In deze regeling wordt van studenten verwacht dat ze in hun eerste twee jaar fundamentele kennis opdoen en zich vervolgens specialiseren in een major. Sommige universiteiten bieden een vijfde beroepsjaaropleiding aan met een begeleid practicum (bijvoorbeeld voor bedrijfs- of lerarencertificeringen). Voor toelating tot een bacheloropleiding is een afgeronde middelbare of middelbare schoolopleiding in Canada vereist.

Master diploma

Masteropleidingen omvatten een tot drie jaar geavanceerde postdoctorale studie en kunnen ook leiden tot beroepspraktijk. Masterdiploma's worden verleend door universiteiten en bouwen voort op eerdere studiegebieden die op bachelor- of bachelorniveau zijn verkend. Programma's verwachten vaak dat de student uitgebreid academisch onderzoek doet dat leidt tot een groot project, scriptie en / of uitgebreid onderzoek. Voor masteropleidingen is meestal een bachelordiploma vereist.

doctoraat

Doctoraat in Canada omvat ten minste drie tot vier jaar equivalente voltijdstudie in uitgebreide en analytische cursussen, gevolgd door een onafhankelijke scriptie of proefschrift. PhD's en andere doctoraatsgraden zijn vereist voor veel beroepen, zoals universiteitsprofessoren en artsen, gezondheidszorg of hoge bestuursfuncties bij de overheid. De gemiddelde doorlooptijd van een doctoraatsopleiding is vier tot zes jaar.

Hogescholen en instituten


Daarnaast biedt Canada ook een aantal certificaten en diploma's op bachelorniveau. Hoewel deze studenten niet kwalificeren om rechtstreeks een masteropleiding in Canada te volgen, kunnen ze nuttig zijn voor werkgelegenheid en immigratiedoeleinden. Veel van deze hogescholen en instituten zijn volledig privé, terwijl sommige door de overheid worden erkend. Hogescholen en instituten bieden meestal programma's van één tot drie jaar aan.

Hogescholen en instituten die dit soort programma's meestal aanbieden, geven diploma's en certificaten uit die afgestudeerden kwalificeren om in specifieke banen op veel gebieden te werken. Deze velden omvatten:

  • bedrijf
  • computer- en mechanische technologieën
  • volksgezondheid
  • maatschappelijke dienstverlening
  • landbouw
  • beroepen (zoals elektricien, timmerman en loodgieter)
  • vele anderen

Een groeiend aantal erkende hogescholen en instituten biedt nu bacheloropleidingen en in sommige gevallen masteropleidingen aan.

Veelgestelde vragen voor post-secundair onderwijs in Canada

V. Is post-secundair onderwijs gratis in Canada?

A. De meeste postsecundaire scholen in Canada bieden geen gratis onderwijs aan. Hoewel veel van hen door de federale overheid en door hun respectieve provinciale overheden door de overheid worden gefinancierd, bieden ze geen gratis collegegeld aan zowel binnenlandse als internationale studenten. Alleen openbare middelbare school of secundair is gratis in Canada voor inwoners van het land.

V. Wat is Canadees postsecundair onderwijs?

A. Postsecundair onderwijs, ook wel tertiair onderwijs genoemd, is het opleidingsniveau dat volgt op het succesvol afronden van het secundair onderwijs, vaak aangeduid als middelbare school. Postsecundair onderwijs omvat universiteiten en hogescholen, evenals handels- en beroepsscholen. Postsecundair onderwijs leidt meestal tot een diploma, certificering of academische graad.

V. Wat is secundair en postsecundair onderwijs in Canada?

A. Secundair of middelbaar onderwijs wordt in Canada secundair onderwijs genoemd. Het is het opleidingsniveau dat voorafging aan het postsecundair onderwijs. Alle studies buiten de middelbare school worden postsecundair genoemd. Postsecundair onderwijs omvat universiteiten en hogescholen, evenals handels- en beroepsscholen.

V. Is een diploma een postsecundair onderwijs?

Een diploma bestaat uit twee verschillende niveaus. Het kan undergraduate of postdoctoraal zijn. Hoewel een undergraduate-diploma geen diploma vereist, vereist een postdoctorale voltooiing van een graduaat. Een postdoctoraal diploma is een diplomacursus die je volgt na je afstuderen

V. Wat zijn beoordelingscommissies voor de kwaliteit van het postsecundair onderwijs in Canada?

A. Postsecondary Education Quality Assessment Board is een adviesbureau van de federale overheid. Het doet aanbevelingen aan de federale minister over de aanvragen van ministeriële toestemming voor instellingen die niet bevoegd zijn om een ​​opleiding geheel of gedeeltelijk aan te bieden.

De Board is opgericht om ervoor te zorgen dat nieuwe opleidingen die worden aangeboden door Canadese hogescholen, universiteiten of particuliere instellingen, de hoogste kwaliteit van onderwijs bieden die wordt verwacht van diploma-verlenende instellingen in Canada.

V. Welke graad is het meest waardevol in Canada?

A. Canada's postsecundaire scholen bieden een aantal opleidingen aan die zich uitstrekken over vele vakgebieden. De meest waardevolle diploma's worden afgemeten aan de goedbetaalde banen die ze aanbieden en de eisen die eraan worden gesteld. Op basis van de hoogste salarissen voor afgestudeerden in Canada, worden IT- en engineeringgerelateerde graden vaak als het meest waardevol beschouwd.

V. Bieden hogescholen en universiteiten in Canada dezelfde referenties aan?

A. Over het algemeen bieden hogescholen certificaten en diploma's aan, terwijl universiteiten bachelor-, master- en doctoraatstitels aanbieden.

Meer recentelijk verlenen geaccrediteerde openbare colleges in Canada nu echter ook bachelordiploma's en een beperkt aantal diploma's en diploma's. Veel Canadese universiteiten verlenen ook postdoctorale certificaten en diplomaprogramma's.

V. Wat is de hoogste graad die wordt aangeboden door postsecundaire scholen?

A. Het doctoraat is de hoogste graad die je kunt behalen op een postsecundaire school. Dit laat zien dat je het hoogste niveau van academisch meesterschap hebt bereikt in het door jou gekozen vakgebied, en kunt werken als universiteitsprofessor, professioneel onderzoeker, vooraanstaande banen bij de overheid of in een uitvoerende leiderschapsrol.

Een studentenvisum en een tijdelijk verblijfsvisum kunnen nodig zijn om te studeren aan een van de Canadese post-middelbare scholen. Hoe een Canada studievisum te verkrijgen?