in ,

Gids voor het aanvragen van een tijdelijke verblijfsvergunning in Colombia

Deze gids is voor jou als je een Colombia Tijdelijke Verblijfsvergunning wilt aanvragen.

Colombia is zo veranderd sinds de tijd van beruchte drugsbaronnen en huurmoordenaars. Nu het land bekomen is van zijn gewelddadig verleden, richt het zich op meer moois over Colombia. Deze omvatten het prachtige landschap en de betaalbare levensstijl. Veel mensen zijn op zoek naar een gids voor het aanvragen van een Colombia Tijdelijke Verblijfsvergunning omdat ze de verborgen schatten van Colombia hebben ontdekt.

Als u van plan bent tijdelijk in dit geweldige land te verblijven, kunt u er zeker van zijn dat uw veiligheid de hoogste prioriteit heeft voor de Colombiaanse regering. Daarom is er een grote politieaanwezigheid, vooral daar waar vreemdelingen samenkomen. Je kunt dus niet alleen naar Colombia gaan, je kunt ook in Colombia wonen.

Hier leest u wat u moet doen om een ​​Colombia Tijdelijke Verblijfsvergunning aan te vragen. Zoek eerst uit of u gekwalificeerd bent om er een aan te vragen. Zoek vervolgens de documenten op die u tijdens uw aanvraagprocedure moet overleggen. Check daarnaast hoe lang je tijdelijke verblijfsvergunning je in Colombia van dienst kan zijn. Maar laten we eerst eens kijken wat een tijdelijke verblijfsvergunning voor Colombia is.

Wat is een tijdelijke verblijfsvergunning voor Colombia?

De tijdelijke verblijfsvergunning van Columbia is een officieel document waarmee een vreemdeling voor een bepaalde periode in Colombia mag wonen. In Colombia kunnen mensen in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning door in het bezit te zijn van een tijdelijk visum. Een andere manier om een ​​tijdelijke verblijfsvergunning voor Colombia te krijgen, is door een migrantenvisum te krijgen of te investeren in Colombia.

#1 Residentie volgens kwalificatie

U komt mogelijk in aanmerking voor een verblijfsvergunning voor Colombia als u in een van de volgende categorieën valt:

1a. Als u een tijdelijk visum heeft en minimaal vijf jaar aaneengesloten in het land heeft gewoond. Dan moet u minimaal 30 dagen voordat uw visum verloopt een tijdelijke verblijfsvergunning aanvragen.

1b. Als u een ouder bent van een Colombiaan.

1c. Als u wordt gesponsord door een ingezeten visumhouder en minimaal vijf ononderbroken jaren in het land bent geweest.

1d. Als u een tijdelijk visum en gebiedsechtgenoot of vaste partner van een Colombiaan heeft en u bent al drie jaar samen.

#2 Tijdelijke verblijfsvergunning Colombia voor houders van een migrantenvisum (type M)

Er zijn vier categorieën Migrantenvisumhouders:

2a. Pensionado - degenen die maandelijkse socialezekerheidsuitkeringen ontvangen van ten minste $ 717.

2b. Rentista - mensen die nog niet oud genoeg zijn om socialezekerheidsuitkeringen te ontvangen, maar een maandelijks privépensioen van ten minste $ 2,390 ontvangen.

2c. De bedrijfseigenaar - eigenaren of gelijkwaardige partners van een Colombiaans bedrijf met een investering van minimaal $ 25,000.

2d. De vastgoedeigenaar - mensen die onroerend goed op hun naam kopen voor minimaal $ 83,000.

Om uw migrantenvisum geldig te laten zijn, mag u niet langer dan zes maanden aaneengesloten buiten Colombia zijn. 

#3 Tijdelijke verblijfsvergunning Colombia voor verblijfsvergunning (type R)

Als je vanaf het begin besluit dat je in Colombia wilt verblijven, kun je het beste gaan voor een verblijfsvisum. Het enige dat u voor dit visum nodig hebt, is een kapitaalinvestering doen door een onroerend goed te kopen of een Colombiaans bedrijf te bezitten met ten minste $ 155,400. Hoewel het verblijfsvisum niet verloopt, moet u om de vijf jaar naar de Colombiaanse immigratiedienst gaan om een ​​nieuwe verblijfsvergunning te krijgen die bekend staat als een cédula.

Om je verblijfsvisum te behouden, bezoek je Colombia minstens eens in de twee jaar. 

Vereisten voor ingezetenschap in Colombia volgens kwalificatie

Als u in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning voor Colombia om redenen van categorie één hierboven, moet u aan de volgende vereisten voldoen en deze indienen:

  • Betaal $ 50 voor een studievisum
  • Dien een geldig paspoort of reisdocument in met minimaal twee blanco pagina's
  • Dien twee recente 3×3 foto's van jou in in kleur en met een witte achtergrond
  • Dien ten minste drie maanden voor uw aanvraag een migratiecertificaat van de afdeling Administratieve Beveiliging in.
  • Dien een attest van gerechtelijke of politiegeschiedenis in van het laatste land waar u woonde. Het mag niet ouder zijn dan zes maanden vanaf het moment van aanvraag.
  • Vul het formulier 'Verbintenis tot melding aan de Afdeling Administratieve Beveiliging (DAS)' in en verzend dit.
  • Als de aanvrager een beroep uitoefent waarvoor certificering of licentie vereist is, moet hij een licentie hebben om in een ander land te oefenen. Zo'n beroep kan een therapeut, chiropractor, psycholoog, maatschappelijk werker of radiograaf zijn.

Aanvullende documenten als u een ouder bent van een Colombiaanse onderdaan

  • Een gewaarmerkt afschrift van de burgerlijke stand van de geboorte van het Colombiaanse kind
  • Een notariële brief ondertekend door de Colombiaanse ouder waarin wordt verzocht om de vreemdeling, die de andere ouder is, de verblijfsvergunning te verstrekken.
  • Een gecertificeerde fotokopie van de burgerschapskaart van de Colombiaanse ouder.
  • Als de Colombiaanse ouder overlijdt, moet de vreemdeling die de andere ouder is, de overlijdensakte overleggen, die notarieel moet worden bekrachtigd in Colombia en aangeven dat de vreemdeling het gezag heeft over het Colombiaanse kind, dat minderjarig is.
  • Als beide ouders vreemdelingen zijn, moet een van beide ouders in het bezit zijn van een verblijfsvisum en een identiteitskaart een notariële brief ondertekenen waarin wordt verzocht aan de andere ouder een verblijfsvergunning te verstrekken. In deze brief moet worden aangegeven wie financieel verantwoordelijk is voor het kind. U moet ook een nationaliteitsbewijs overleggen dat is afgegeven door de Rijksdienst voor de Burgerlijke Stand.

Als u in het bezit bent van een tijdelijk visum en getrouwd bent met of een vaste partner bent van een Colombiaan

  • Bewijs van burgerlijke Colombiaanse huwelijksregistratie of bewijs van een vaste relatie. Deze documenten moet u minimaal drie maanden voor de aanvraag hebben.
  • Brief gewaarmerkt door een Colombiaanse notaris en gericht aan het kantoor dat verantwoordelijk is voor de goedkeuring van de aanvraag van de buitenlandse echtgenoot of partner.
  • Een gecertificeerde fotokopie van de Colombiaanse staatsburgerschapskaart van de andere partner.
  • Fotokopie van de vorige Colombiaanse visa in het bezit van de andere partner.

Een tijdelijke verblijfsvergunning voor Colombia aanvragen

Zodra u Colombia binnenkomt, moet u zich registreren bij de Foreign Registry of Migración Colombia en een verblijfsvergunning of een cédula aanvragen. U moet dit binnen 15 dagen na aankomst doen, anders moet u een boete betalen als u dit niet doet.

Stap 1. Bepaal uw bloedgroep - ga voor een test.

U hoeft dit maar één keer te doen, de eerste keer dat u een verblijfsvergunning aanvraagt. Ga daarna naar een kliniek of laboratorium en vraag om uw bloedgroep te testen. U moet een bedrag van ongeveer 15,000 pesos ($ 5) betalen. Uw resultaat is dezelfde dag klaar. U moet uw bloedgroep bevestigen omdat deze gegevens op uw verblijfskaart staan ​​en als u een medische behandeling nodig heeft waarvoor een bloedtransfusie nodig is, hoeven ze alleen maar de bloedgroep op uw verblijfskaart te gebruiken.

Stap 2. Vul een online aanvraag in

Het online app is zowel in het Engels als in het Spaans beschikbaar. U moet basisinformatie beantwoorden, waaronder uw gegevens, contactgegevens voor noodgevallen en andere registratie-informatie.

Stap 3. Maak een afspraak bij de Colombiaanse immigratiedienst.

Er zijn er ongeveer 27 in het land, en iedereen zou voldoende zijn. U kunt een afspraak plannen door hun 24-uurs gratis lijn te bellen als u in Columbia bent.

Stap 4. Woon de afspraak bij met uw originele documenten. 

De documenten voor houders van een migranten- of verblijfsvisum zijn:

  • Uw originele paspoort en origineel visum bijgevoegd
  • Een fotokopie van uw paspoortinformatiepagina
  • Een fotokopie van de laatste inreisstempel in uw paspoort

U moet een vergoeding van COP 190,000 ($ 63) betalen voor de verblijfsvergunning. U heeft de mogelijkheid om op kantoor te betalen met een pinpas of creditcard.

Wanneer u uw documenten indient, dient u ook uw biometrische gegevens in. Deze wordt ter verwerking bij de overige documenten gevoegd. Het is mogelijk om uw verblijfsvergunning dezelfde dag te ontvangen, maar als u dat niet doet, kunt u online de status van uw aanvraag controleren door naar de immigratiewebsite te gaan om te zien of deze klaar is.

Veelgestelde Vragen/FAQ

Wat kan ik doen met mijn tijdelijke verblijfsvergunning Colombia?

Met uw Colombia Tijdelijke Verblijfsvergunning kunt u werken voor een bedrijf in Colombia. U kunt ook andere burgerrechten hebben die burgers van het land hebben, behalve dat u niet kunt stemmen bij presidentsverkiezingen.

Is de Colombia Tijdelijke Verblijfsvergunning verlengbaar?

Ja, de tijdelijke verblijfsvergunning kan elke vijf jaar worden verlengd. Maar dit betekent niet dat je vijf jaar achter elkaar in Colombia moet wonen. Het enige dat u hoeft te doen om uw verblijfsvergunning te behouden, is dat u het land minimaal eens in de twee jaar bezoekt.

Wat is de verwerkingstermijn voor een tijdelijke verblijfsvergunning Columbia?

In de meeste gevallen kunt u uw tijdelijke vergunning op dezelfde dag als het gesprek ontvangen. Maar soms kan het een week of twee duren. Dit zou voornamelijk afhangen van de stad of gemeente in Columbia waar u solliciteert.

Waar kan ik een tijdelijke verblijfsvergunning Colombia aanvragen?

Hiervoor kunt u terecht bij elk van de 27 regionale immigratiekantoren in Colombia. Ze zijn gevestigd in Leticia, Bogotá, Ibagué, Tunja, Neiva, Medellín, Quibdó, Cartagena, Barranquilla, Montería, Santa Marta, Sincelejo, Pereira, Manizales, Armenië, Riohacha, Valledupar, Maicao, Pasto, Cali, Popayán, Cúcuta, Bucaramanga , Villavicencio, Arauca, Yopal en San Andrés.

Waar staat Colombia bekend om?

Colombia staat bekend om veel goede dingen. Colombia is bijvoorbeeld een grote exporteur van bananen en veel ander exotisch fruit dat je elders misschien nooit zult aantreffen. Ten tweede is Colombia de grootste producent van de beste smaragden ter wereld, ongeveer 60%. Ten derde is Colombia het geboorteland van beroemde mensen als Shakira en Sofia Vergara. Die Colombiaanse vrouwen zijn best mooi. Ten vierde huisvest Colombia de meeste van de meest prominente multinationale hoofdkantoren van Bogota, waardoor het een levensvatbaar land is voor zaken. De internationale luchthaven van Bogota heeft het meeste luchtverkeer in Zuid-Amerika!

Conclusie

Colombia is een land van contrasten waar je warme en vriendelijke mensen vindt die zich graag met hun zaken bemoeien, maar als ze je bij hen thuis uitnodigen voor een maaltijd, word je familie. Helaas kunnen ze echter ook vijandig en gewelddadig zijn. Dit is waarschijnlijk een nasleep van hun lelijke geschiedenis. Maar dit doet niets af aan de voordelen van het verkrijgen van een Colombia Tijdelijk Verblijfsvisum.

Voor verder lezen: Gids voor het aanvragen van een permanente verblijfsvergunning voor Colombia.