in

IRCC rendezési alapok egyedülállók, párok és családok számára

Íme az IRCC elszámolási alapjainak részletei egyedülállók, párok és családok Kanadába költözéséhez.

Arra gondol, hogy házastársával és családjával Kanadába költözzön? Akkor mindent tudnia kell az IRCC elszámolási alapokról. Egy új országba költözni gyönyörű élmény, különösen egy olyan országban, mint Kanada.

A Kanadába bevándorolni kívánó kérelmezőknek bizonyítaniuk kell, hogy anyagilag támogatják Kanadába történő letelepedésüket. Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogyan kell kiszámítani az egyedülállók, párok és családi kérelmezők számára szükséges IRCC elszámolási alapokat. Lazíts és olvass el mindent!

Mik azok az elszámolási alapok?

Azoknak a pályázóknak, akik szövetségi szakképzett munkavállalói és szövetségi szakmák osztályaiban állandó kanadai tartózkodásra jelentkeznek, igazolniuk kell a pénzeszközöket annak bizonyítására, hogy pénzügyileg képesek Kanadában letelepedni. Ez az egyik IRCC PR követelmény.

Tegyük fel, hogy Kanadába költözik egy kísérő házastársával vagy élettársával. Ebben az esetben a közös számlán lévő pénzt beszámíthatja IRCC elszámolási alapjaként. Feltéve, hogy a kísérő házastársa vagy élettársa számláján készpénz van, Ön is használhatja. Mindazonáltal kulcsfontosságú, hogy rendelkezzen írásos igazolással, hogy hozzáfér a pénzhez.

Szüksége lesz rá, amint megkapja az Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) által kiállított Express Beutazási Felhívást (ITA).

Mennyi az eljárási idő a kanadai állandó tartózkodási engedély megszerzéséhez?

A kanadai PR-vízum átlagos IRCC-feldolgozási ideje öt-nyolc hónap. Egyes szélsőséges esetekben azonban huszonhat hónapig is eltarthat.

Mik azok az IRCC PR jelentkezési díjak? 30. április 2022-tól az egyedülálló személy jelentkezési díja 850 dollár, az állandó tartózkodási jog díja pedig 515 dollár. Ugyanakkor az eltartott gyermek beszámításának költsége gyermekenként 230 dollár.

Mennyi pénzre lesz szüksége?

A szükséges pénzösszeg a jelentkező típusától függ. Például, ha egyetlen jelentkező, akkor 13,310 XNUMX dollárra lesz szüksége. Ha azonban Ön családi kérelmező, akkor az eltartottak száma alapján kerül kiszámításra.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat az összegeket, amelyekre szüksége lesz, ha munka nélkül jelentkezik bevándorlási programba, például a Szövetségi Szakmunkás Programba:

A szükséges családtagok száma kanadai dollárban

Egy 13,310 XNUMX dollár

Kettő 16,570 XNUMX dollár

Három 20,371 XNUMX dollár

Négy 24,733 XNUMX dollár

Öt 28,052 XNUMX dollár

Hat 31,638 XNUMX dollár

Hét 35,224 XNUMX dollár

Minden további családtag 3,586 dollárba kerül

Fontos megjegyezni, hogy az elszámolási alapokra vonatkozó követelményeket évente frissítik. Ezért a fenti tájékoztatás 9. június 2022-től hatályos.

Mi elfogadható a pénzeszközök igazolásaként?

Valahányszor bemutatja az IRCC elszámolási alapját, egy bevándorlási tiszt jelentkezéskor ellenőrzi, hogy hozzáfér-e a pénzhez. Ezen túlmenően a tiszt ellenőrzi, hogy az állandó tartózkodási vízumkérelme sikeres-e.

pénzeszközök igazolása hivatalos levél formájában kell megjelennie felhatalmazott szervektől, például bankjától vagy pénzintézetétől. Megmagyarázza, hol tartja a pénzét, és igazolja a pénzeszközökhöz való hozzáférést. A következő információkat kell tartalmaznia;

  • A pénzintézet fejléce
  • Fontos elérhetőségi adatok, például címük, telefonszámuk és e-mail címük
  • A neved
  • Összes fennálló tartozás, például hitelkártya-tartozások és kölcsönök
  • Helyes számlaszámok és nyitás dátuma
  • minden aktuális bank- és befektetési számlaadat aktuális egyenleggel
  • Az átlagos számlaegyenleg az elmúlt hat hónapban

Továbbá tegyük fel, hogy több pénzintézetnél is van számlája. Ebben az esetben mindegyiktől nyilatkozatot kell kérnie, hogy teljes áttekintést nyújtson pénzügyeiről.

Elszámolási alapok szabályzata

Ahhoz, hogy az IRCC elszámolási alapok megengedettek legyenek az Ön kanadai állandó lakhelyére, meg kell felelniük bizonyos szabályoknak. Ezek tartalmazzák;

  • Az állandó tartózkodási vízumért folyamodó kérelmezőknek rendelkezésre álló pénzeszközökkel kell rendelkezniük. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül hozzá kell férnie hozzájuk.
  • Ezután megmutatja a bevándorlási tisztnek, hogy az országba való belépéskor legálisan hozzáférhet az alapokhoz.
  • Ezenkívül az alapoknak képesnek kell lenniük az egész család megélhetési költségeinek fedezésére. Segít, ha olyanokat is beír, amelyek nem kísérték.
  • Ha házastársa elkíséri Önt, megengedett a közös számlán lévő pénz beszámítása.
  • Feltételezve, hogy olyan számlát használ, amelyen kizárólag az ő nevük szerepel, bizonyítania kell, hogy hozzáfér az alapokhoz.
  • Az otthonában lévő tőkét nem használhatja fel az IRCC elszámolási alapok igazolására.
  • Végül, ezt a pénzt nem fogja tudni kölcsönkérni mástól. Kerülje a hitelfelvételt a bankoktól.

Miért van szüksége elszámolási alapokra?

Az IRCC letelepedési alapjai elengedhetetlenek azok számára, akik Kanadában állandó tartózkodásra pályáznak. Amellett, hogy segít nekik túlélni az új országban, a virágzáshoz is hozzájárul. Így ez mindkét fél számára előnyös. Kanada bevándorlási hatósága, az Immigration, Refugee and Citizenship Canada (IRCC) két kézzelfogható ok miatt minimumkövetelményeket írt elő a külföldi állampolgárok számára;

  • Először is, nem kell a szociális segélyprogramra hagyatkoznia, és nem kell nyomást gyakorolnia a kanadai rendszerre.
  • Másodszor, a helyzet nem kényszeríti arra, hogy visszaköltözzön hazájába, mivel képtelen megengedni magának, hogy anyagilag maradjon.

A kanadai kormány azt akarja, hogy a bevándorlási folyamat problémamentes legyen, mert több mint egymillió állás áll rendelkezésre. Kanada gazdasági jövője erős marad mindaddig, amíg az emberek világszerte állandó tartózkodási engedélyt kérnek munkavállalás céljából.

Az IRCC elszámolási alapok birtokában a kanadai társadalom funkcionális tagjává is válik. Ezzel hozzájárulhat a gazdasági rendszerhez. Ha van elegendő pénze, megengedheti magának az alapvető kényelmi szolgáltatásokat, például házbérlést, autóvásárlást, tömegközlekedési költségeket, élelmiszerek vásárlását stb.

Ezenkívül az lenne a legjobb, ha felsorolna minden lehetséges kiadást, amely Kanadában felmerülhet az országba való belépés első néhány hónapjában. Ezek tartalmazzák; adminisztratív költségek, megélhetési költségek, szállítási költségek és még a szórakoztatási költségek is. Ezután össze tudja kötni a szükséges forrásokat azzal, hogy mennyit fog keresni Kanadában, ha munkát talál. A letelepedési alapok célja, hogy segítsenek Önnek szabadon élni Kanadában, amíg meg nem keresi a bevételt.

Kinek nincs szüksége pénzigazolásra?

Egyes pályázóknak nem kell bizonyítaniuk, hogy van elég pénzük önmaga és családja eltartására. Ezek tartalmazzák;

  • A Canadian Experience osztályba jelentkezők
  • A pályázók Kanadában dolgozhatnak, és érvényes állásajánlattal rendelkeznek. Akkor is alkalmazható, ha engedélyt kér a Szövetségi Szakmunkás Program vagy a Szövetségi Szakképzett Kereskedelmi Program keretében.

Gyakran ismételt kérdések

Mi az elfogadható pénzigazolás?

A pénzeszközök elfogadható igazolása magában foglalja a banki, értékpapír- vagy letéti nyilatkozatot. A bankszámlakivonatnak az Ön vagy a kísérő házastársa/élettársa nevére vezetett számláról kell származnia.

Kanada ad pénzt az új bevándorlóknak?

A kanadai kormány bizonyos pénzügyi előnyökkel jár az új bevándorlók számára. Például ott van a Canada Child Benefit (CCB) program. Célja, hogy ellensúlyozza a tizennyolc év alatti gyermekek nevelésének költségeit. A program a Kanadai Adóhivatal (CRA) alá tartozik.

Létezik egy termék- és szolgáltatásadó/harmonizált forgalmi adó (GST/HST) jóváírás nevű program. Ez egy negyedéves és adómentes kifizetés az alacsony és közepes jövedelmű kanadaiak számára.

Hogyan számítják ki a minimális elszámolási alapot?

A kanadai kormány évente frissíti azt a minimális összeget, amelyre a Kanadába bevándorlóknak szükségük van az alacsony jövedelmű küszöbök 50%-a alapján. Bár a változtatások minimálisak, befolyásolhatják az Ön jogosultságát. Javasoljuk, hogy tanulmányozza a megélhetési költségeket azon a területen, ahol Kanadában szeretne letelepedni.

Az országba való belépéskor értesítenie kell a határőrt, ha Kanadába való belépéskor több mint 10,000 XNUMX kanadai dollár van. Ha nem szól a tisztnek, pénzbírságot von maga után, és a kanadai hatóságok lefoglalhatják az Ön pénzét.

Megnyílt az Express Entry 2022-es Kanadában?

Igen, nyitva van. Júliusban Kanada bejelentette, hogy 1,750 expressz beutazási jelöltet hívott meg állandó tartózkodásra. Az Express Entry az egyik fontos módja annak, hogy az emberek Kanadába bevándoroljanak. 2022-ben Kanada 55,900 111,500 bevándorlót fogadhat majd az Express Entry segítségével. A hatóság reményei szerint ez 2024-re XNUMX XNUMX-ra emelkedik.

A program egy pontalapú rendszert, a Comprehensive Ranking System-et (CRS) használja a jelentkezők profiljának rangsorolására. A legmagasabb pontszámot elért jelentkezők jelentkezési felhívást (ITA) kapnak, és állandó tartózkodásra pályázhatnak.

Elég a GIC a pénzeszközök igazolására?

Igen, ha tanulmányi engedélyt kér. Használhatja a részt vevő kanadai pénzintézet garantált befektetési jegyét (GIC). Ez egy befektetési számla, amely garantált kamatlábat kínál meghatározott időszakra. Kötelező, ha tanulmányi vízumot kér, hogy Kanadában tanulhasson. Ennek azonban le kell fednie a teljes alapot, amire szüksége van, ha egy másik vízumkategória.

Következtetés

Összefoglalva, a Kanadába történő bevándorlás magánszemélyként, házastársként vagy családi kérelmezőként problémamentes legyen. Kanadába való bevándorláskor egy személyre 13,310 XNUMX dollárt kell felmutatnia az IRCC elszámolási alapként. A kanadai kormány megengedi, hogy mutasd meg pénzeszközök igazolása részvényekben, kötvényekben, kincstárban, befektetési alapokban és bankkivonatokban. Az állandó tartózkodási vízumkérelem benyújtása után szüksége lesz a pénzeszközök igazolására, és megkapja az ITA-t az Express Entry programban. Segít felvirágozni a Nagy Fehér Északon.