Kanada, fazlasıyla yeterli iş fırsatına sahip ve aktif olarak istihdam edecek insanları arıyor. Kanada'da çalışmak söz konusu olduğunda, ulus ayrımcılık yapmaz. Hayatın her alanından insanları istihdam eder ve onlara adil yaşamdan kaliteli ve savurgan yaşama kadar her şeyi destekleyecek ücret veya maaşlar vaat eder.

Kanada İş Endüstrileri

Kanada'da işler şu ana iş sektörleri altında sınıflandırılır:

  • Hizmet Sektörü
  • Üretim endüstrisi
  • Doğal Kaynaklar
  • Madencilik ve tarım

Hizmet Sektörü

Hizmet sektörü, Kanada'daki en fazla iş fırsatını barındırıyor ve tüm Kanadalı çalışanların %75'ini çekiyor. Aşağıdakiler gibi büyük sektörleri içerir:

  • Sağlık ve sosyal hizmetler
  • Eğitim Hizmetleri
  • Turizm ve Kültür
  • Eğlence ve spor
  • Taşımacılık ve lojistik
  • Toptan ve perakende
  • Misafirperverlik ve ikram
  • Bilgi ve iletişim teknolojisi

2021 istatistiklerine göre ibisworld.com Kanada'da istihdam açısından en büyük sektörlerin hepsinin hizmet sektörüne ait olduğunu ortaya koymuştur. Aşağıdaki tablo istatistiklerin bir özetini vermektedir.

Sektör 2021 İstihdam Sayısı
Kanada'daki Hastaneler 651,355
Kanada Restoranları (Tam Hizmet) 557,859
Kanada'daki Süpermarketler ve Perakende Mağazalar 398,942
Kanada'da Hızlı Servis veya Fast Food Restoranları 394,134
Kanada'daki Üniversiteler ve Kolejler 318,727
Kanada'da BT hizmetleri 284,202
Kanada'da Ticari Bankacılık 281,293
Kanada'daki Eczaneler ve Eczaneler 188,396
Kanada'daki Araba Satıcıları 170,024
Kanada'da Ofis Damgalama ve Geçici Ajanslar 152,842

İstatistiksel verilerin gösterdiği gibi, sağlık ve sosyal hizmetler sektörü, Kanada'daki diğer tüm sektörlerden daha fazla kişiyi istihdam etmektedir. Ulus, kamu tarafından finanse edilen sağlık sistemi aracılığıyla hızla büyüyen vatandaş nüfusuna ve sakinlerine hizmet etmek için aktif olarak sağlık çalışanları arıyor. Bu nedenle doktor, hemşire, fizyoterapist vb. olarak çalışmaya istekli ve nitelikli göçmenler için çok uygundur.

Üretim endüstrisi

Kanada'da imalat endüstrisi aşağıdaki gibi sektörlerden oluşur:

  • Baskı ve kağıt üretimi
  • Maden makineleri imalatı
  • Tarım makineleri imalatı
  • Et işleme
  • Deniz ürünleri işleme
  • Plastik üretimi
  • Şarap üretimi vb.

Sektör, yaklaşık 2 milyon veya daha fazla işi oluşturuyor. İş olanakları Çapraz Metropolitan Alanlarda yoğunlaşan hizmet sektörünün aksine, imalat sanayiinde kırsaldan kıyı bölgelerine, şehirlere kadar herkes için fırsatlar bulunmaktadır.

Doğal Kaynak Endüstrisi

Doğal kaynak endüstrisi, Kanada'daki en yüksek ücretli işlerden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Su, altın, gümüş, uranyum, temiz enerji ve tabii ki Kanada'nın küresel olarak en büyük üreticisi olduğu petrol ve gaz gibi doğal kaynakların çıkarılması veya işletilmesi ile ilgili sektörlerde fırsatlar sunar.

Madencilik ve Tarım Sanayi

Bu endüstri büyük ölçüde çiftçileri, madencileri, toptancıları ve perakendecileri, uzmanları, araştırmacıları, genetikçileri ve daha fazlasını istihdam etmektedir. Bu sektördeki fırsatlar, her eğitim seviyesinden ve beceri aralığından insanları kabul ettiği için birçok insanın fark ettiğinden çok daha fazla.

Kanada, mekanize tarım ve tarımsal ürün işleme konusunda büyük bir ülke olduğundan, sektörün otomobil teknisyenlerinin, genetikçilerin, laboratuvar bilim adamlarının, programcıların, veri analistlerinin ve araştırmacıların ellerine ihtiyacı var.

Sektörde mevcut olan daha az vasıflı iş fırsatları arasında çiftçiler, biçerdöverler, kayıt tutanlar, müşteri hizmetleri temsilcileri, sürücüler vb.

İş Bulucu Web Siteleri

Kanada'da iş bulmayı daha da kolaylaştıran şey, iş bulma sitelerinin mevcudiyetidir. Bazıları mevcut yüzlerce rastgele iş hakkında bilgi sağlarken, diğerleri ortaya koydukları iş açıklarının türü hakkında daha spesifiktir. Bu bölümde, Kanada'da iş bulmak için etkili olduğu kanıtlanmış birçok site bulacaksınız.

Genel İş Bulucu Web Siteleri

Jooble

Jooble ücretsiz bir iş arama kaynağıdır. Jooble platformu şunlardan biridir: dünyanın en iyi 5 web sitesi Benzer Web'e göre, İşler ve Kariyer segmentindeki trafik açısından. Jooble'ın son 15 yılda 71 ülkede insanlara iş bulmalarına yardımcı olduğunu seviyoruz. Kurumsal şirketler, sosyal ağlar, STK'lar, hayır kurumları ve çok daha fazlası için onlara göz atın.

Canavar

Canavar Bu amaçla dünyada en çok tanınan sitelerden biri olduğu için yalnızca Kanada'da popüler olan bir iş listeleme sitesi değildir. Sitede gereğinden fazla standart iş fırsatı bulacaksınız. Monster ayrıca site ziyaretçilerine kariyerle ilgili SSS'ler konusunda uzman tavsiyesi sunar.

elüta

elüta en iyinin en iyisi olarak sınıflandırılabilecek ve Kanada'nın en iyi 100 işvereni arasında yer alan kuruluşlardaki açık iş pozisyonlarını listeler. Bu tür kuruluşlar arasında Shell ve Siemens bulunmaktadır.

iş yeri

iş yeri ayrıca, yüklediği çeşitli iş ilanlarına başvuru sürecini yönlendirmek için yararlı kaynaklar sağlayan Kanadalı bir iş listeleme sitesidir.

Vay İşler

Kanada merkezli bir iş bulma sitesi için, Vay İşler her seferinde 100,000 veya daha fazla olan iş ilanlarını yükler. Kanada sektörlerinden ve endüstrilerinden herhangi birinde açık iş bulmak için faydalı bulacaksınız.

Öğrenci İş Bulucu Web Siteleri

Kanada, öğrencilerin eğitimden sonra iş bulmakta hiç zorlanmadığı ülkelerden biridir. Öğrenciler okurken bile yarı zamanlı veya yazlık işlere gitmeye karar verebilirler. Bu web siteleri, öğrenci veya yeni mezun olarak iş aramanıza yardımcı olacaktır.

Öğrenci İş Bankası

Devlet sitesi olarak Öğrenci İş Bankaları sadece öğrenciler için mevcut olan gerçek ve kaliteli iş ilanlarını listeler. Site, okuldan sonra girmek istediğiniz belirli sektörle ilgili çalışma alanınızdaki fırsatlara sizi maruz bırakacaktır.

Federal Öğrenci İş Deneyimi Programı

Federal Öğrenci İş Deneyimi Programı, öğrencileri finans, iletişim ve BT alanlarında hükümetin sunduğu fırsatlarla tanıştırır. Bu programa başvurmak için öğrencilerin belirli uygunluk kriterlerini karşılamaları gerekir, ancak daha önce herhangi bir iş deneyimine sahip olmaları gerekmez.

Yaz İşleri Kanada

Henüz öğrenciyken, Yaz İşleri Kanada yaz tatilinizde kolayca başvurabileceğiniz işlerin bir listesini sunabilir veya sizi başka staj fırsatlarıyla tanıştırırken, hayalinizdeki iş sektörüne girebilmeniz için size ipuçları verebilir.

Diğer Sektöre Özel İş Bulma Siteleri

Genel web sitelerine kıyasla ilgi alanınızla ilgili daha fazla fırsat bulabileceğiniz için belirli iş bulma siteleri iş bulmada daha etkili olabilir.

Medya İş Arama Kanada

Medyanın Kanada'da rekabetçi bir sektör olmasıyla, Medya İş Arama gibi bir site size kolayca atlayabileceğiniz boş pozisyonlar sağlayacaktır. Site yöneticileri, ikna edici özgeçmişlerin nasıl oluşturulacağı ve diğer önemli ipuçları gibi rekabeti yenmenize yardımcı olacak ücretsiz kaynaklar da sağlar.

BT İşleri

IT Jobs, yaklaşık 15 yıl önce inşa edilmiş bir itibara sahip, Kanada'daki tüm özel iş listeleme sitelerinin en büyüğüdür. Site, teknoloji, finans, danışmanlık ve teknolojiye meyilli, yetenekli ve uzman başvuru sahiplerini istihdam etmesi gereken diğer sektörlerden iş fırsatlarını listeler.

Transit olarak

Adından da anlaşılacağı gibi, transit, ulaşım endüstrisindeki ilgili başvuru sahipleri için mevcut fırsatları listeler.

Kanada Ormanları

Ormancılık sektörü ile Kanada ekonomisinin ana itici güçlerinden biri. Burada birçok iş fırsatı var ve Kanada Ormanları onları bulmanıza yardımcı olacak.

Profesyonel Göçmen Ağları

Halen iş fırsatları arayışında olan Profesyonel Göçmen Ağları (PIN'ler), göçmenler ve potansiyel işverenleri, hükümet, göçmenlere hizmet veren kuruluşlar, topluluk grupları ve diğer paydaşlar arasında bağlantılar kuran faydalı kuruluşlardır. Kanada'da, aşağıdakiler gibi birçok endüstri sektörünü temsil eden birkaç PIN vardır:

  • Mimarlık/Şehir Planlama
  • Eğitim(Yakında)
  • Mühendislik
  • Finance
  • Sağlık hizmeti
  • IT
  • Yasal
  • Bilimler, vb.

Meetup.com gibi küresel bir platform, hayalinizdeki işle alakalı Kanada tabanlı PIN'leri bulmanıza yardımcı olabilir.

Kanada'da İşçi Hakları

Bir iş bulma amacınız işe girmektir, bu nedenle Kanadalı bir işçi veya çalışan olarak haklarınız ve ayrıcalıklarınız diyebileceğiniz şeylere maruz kalmalısınız.

Kanada'da bir çalışan olarak haklarınız, İstihdam Standartları veya Federal Çalışma Standartları kapsamındadır. Bunlar, iş yerinizde sizi koruyan yasalarca belirlenmiş asgari standartlardır. İstihdam standartları iller ve bölgeler arasında biraz farklılık gösterir, ancak genellikle asgari ücret, çalışma saatleri, fazla mesai ücreti, tatil süreleri ve ödeme, tıbbi izinler, işten çıkarma prosedürleri vb. gibi konuları kapsar.

Bu standartlara tabi olabilecek veya olmayabilecek tarım işçisi, satış elemanı, evde bakıcı, keresteci vb. çalışanlar dışında beyaz yakalı işlerde çalıştığı söylenebilecek olanlar başta olmak üzere tüm çalışanlar için geçerlidir.

Kanada'daki İstihdam Haklarından bazıları şunlardır:

  • Asgari ücret, Kanada'daki herhangi bir işverenin çalışanına ödeyebileceği en düşük ücrettir. Asgari ücret iller ve bölgeler arasında farklılık göstermektedir.
  • İşverenler, yasal çalışma saatlerinden daha fazla çalışmayı kabul ettikleri takdirde işçileri gereğinden fazla çalışmaya zorlayamaz ve fazla mesai ücretlerini ödemeyi reddedemezler.
  • Çalışanlara öngörülen sürelerde ödeme yapılmalı ve vergi veya sigorta gibi şeyleri kapsayacak şekilde ücretlerini ve bu ücretten yapılan kesintileri gösteren bir beyan verilmelidir.
  • İşverenler, beş saatlik bir çalışma süresinden sonra çalışanlarına yarım saat veya daha fazla yemek molası vermek zorundadır.
  • İşçiler, öngörülen bir ödeme ile yıllık izin hakkına sahiptir.

Kanada'da Çalışmak ve Çalışmakla İlgili Gerçekler

Kanada'ya göç etmeyi ararken, istihdam ve iş bulmayla ilgili bu gerçekler, ülkedeki çalışma normu hakkında fikrinizi hazırlayacak ve süreçlere kolayca uyum sağlamanıza yardımcı olabilir.

  1. Teknoloji İşlerine Kanada'da Yüksek Talep

Sağlık sektörü en fazla sayıda el istihdam etmesine rağmen, teknoloji sektörü, özellikle Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) hızla gelişmektedir ve açık pozisyonları doldurmak için mümkün olduğunca çok sayıda kalifiye insana ihtiyaç duyulmaktadır. Britanya Kolumbiyası ve Ontario, teknoloji çalışanlarına en fazla ihtiyaç duyulan iller ve özellikle bu alanda çalışmak için kalifiye yabancı işçileri çekmek için tasarlanmış yapılar kurdular.

  1. Mezunlar, Çalışma Alanlarıyla İlgili İş Bulmakta Zorlanmıyor

Kanada sağladı Lisansüstü Çalışma İzni Yüksek öğrenimlerini bir yerde tamamlayan uygun mezunlar için Program (PGWP). Belirlenmiş Öğrenim Kurumu (DLI) Kanada'da 3 yıla kadar çalışmak. Bu hükmün yanı sıra, mezunların %90'ından fazlası okuldan mezun olduktan sonraki iki yıl içinde kendi çalışma alanlarıyla ilgili sektörlerde iş bulmaktadır.

  1. Kanada'nın Eğitimli Göçmenlere ihtiyacı var

Kanada dünyanın en eğitimli ülkesi olmasına rağmen, sakinlerinin küçük nüfusu gerekli tüm hizmetleri karşılayamaz. Bu nedenle ülke, her iş türü için kalifiye olan ve Kanada'ya yerleşmeyi ve çalışmayı seven göçmenlere karşı çok arkadaş canlısıdır. İl Aday Programı (PNP) gibi göçmenlik programları, Kanada'da çalışmak isteyen bir yabancı olarak kolayca başvurabileceğiniz bir göçmenlik seçeneğidir.

  1. Ödeme Yöntemi alışık olduğunuz yöntem değil

Kanada, maaşların ayda iki kez, yani ayın başında ve ortasında ödendiği benzersiz bir ödeme yöntemi izler.

  1. Cuma günleri Günlük Giyim içindir

Cuma, Kanada'daki çoğu işçinin sabırsızlıkla beklediği bir gün. Bir çalışma haftasının sona erdiği gerçeğinin yanı sıra, çoğu kuruluş çalışanlarının kot pantolon, tişört veya başka üstler içinde çalışmak için rahat giyinmelerine de izin verir. Bu nedenle, kurumsal giyimde görünmek için pazartesiden perşembeye ve daha sonra gündelik bir şey için cumaya sahip olabilirsiniz. Yine de dikkatli olun, çünkü bu kesinlikle kuruluşunuzun neyle çalıştığına bağlıdır.